Avioanele AWACS au sosit în Bucureşti: România şi Aliaţii sunt în siguranţă

Avioanele AWACS au ajuns la Bucureşti, de unde vor transmite NATO informaţii despre orice mişcare tactică şi operaţională de la graniţa Alianţei, transmite ministrul Apărării, Angel Tîlvar: „România şi Aliaţii sunt în siguranţă”.

1370 afișări
Imaginea articolului Avioanele AWACS au sosit în Bucureşti: România şi Aliaţii sunt în siguranţă

Avioanele AWACS au sosit în Bucureşti: România şi Aliaţii sunt în siguranţă

„Avioanele de supraveghere AWACS (Airborne Warning and Control System) au ajuns la Bucureşti, de unde vor transmite NATO informaţii despre orice mişcare tactică şi operaţională de la graniţa Alianţei. În contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO va monitoriza activitatea militară pe flancul estic, cu ajutorul aeronavelor AWACS. România şi Aliaţii sunt în siguranţă”, scrie pe Facebook Angel Tîlvar.

Avioanele AWACS (Airborne Warning and Control System) au ajuns marţi în România şi vor fi folosite pentru supravegherea teritoriului NATO.

Avioanele AWACS fac parte din Forţa Aeropurtată a NATO de Avertizare Timpurie şi Control şi au baza în Germania. Conform programului anunţat săptămâna trecută de autorităţile române, avioanele vor ateriza la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Potrivit MApN, ca răspuns la agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina, NATO a sporit prezenţa aeriană în flancul estic al Alianţei cu avioane de luptă, avioane de supraveghere şi avioane cisternă.

Din februarie 2022, aeronavele AWACS au efectuat patrule regulate în estul Europei şi în regiunea Mării Baltice pentru a urmări avioanele ruseşti în apropierea graniţelor NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tîlvar,
awacs,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici