Avocatul lui Mailat: Rănile victimei nu puteau fi provocate de o singură persoană

Avocatul lui Romulus Mailat susţine că rănile suferite de Giovanna Reggiani, italianca ucisă la Roma în octombrie 2007, nu puteau fi provocate de o singură persoană, relatează presa italiană.

32 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Mailat: Rănile victimei nu puteau fi provocate de o singură persoană

Avocatul lui Mailat: Rănile victimei nu puteau fi provocate de o singură persoană

Pentru a demonstra această ipoteză, avocatul Piero Piccinini îl va cita ca martor pe expertul legist al apărării, Francesco Loreti Romantini, dar aşteaptă şi audierea de către Curtea cu Juri a românilor Clopotar şi Obedea.

"Leziunile de pe corpul Giovannei Reggiani erau atât de numeroase încât nu puteau fi cauzate de o singură persoană", este convins Piero Piccinini, citat de La Repubblica.

Referindu-se la audierile care au continuat miercuri, Piccinini a subliniat că nu există dovezi tehnice care să ateste vinovăţia clientului său. "Singura versiune nu provine din dovezi clare, ci din declaraţiile unei femei care nu este de faţă. Nu avem o versiune coerentă care să demonstreze legătura între Mailat şi victimă", subliniază avocatul.

De altfel, Piccinini susţine că există martori care pot confirma că Mailat era la masă cu ei în momentul în care a fost agresată Giovanna Reggiani.

Miercuri au fost audiaţi şi membrii echipajului ambulanţei care i-a acordat primul-ajutor Giovannei Reggiani. "Nu purta lenjerie intimă, avea un sân descoperit, pantalonii erau desfăcuţi, nasturii cămăşii erau rupţi şi îi lipsea un pantof. Era în comă şi pe faţă se vedeau urmele multor lovituri. Am luat-o imediat, dar ne-am dat seama că nu va supravieţui", au declarat angajaţii ambulanţei.

La Roma au fost reluate audierile în procesul românului Nicolae Romulus Mailat, acuzat de uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a italiencei Giovanna Reggiani la 30 octombrie 2007. Curtea cu Juri din Roma, prezidată de judecătorul Angelo Gargani, i-a audiat luni pe inspectorii de poliţie Stefano Valdannini, Sara Barrella, Mario Forgetta şi Franco Martinelli.

La 22 octombrie ar putea fi audiat şi amiralul Giovanni Gumiero, soţul Giovannei Reggiani, declară avocatul acestuia, Tommaso Pietrocarlo. "Amiralul a ales să păstreze pentru sine durerea pierderii soţiei. Va fi un moment dureros pentru el, dar, dacă se va decide să fie audiat, va veni", a explicat avocatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici