Ayatollahul Ali Khamenei cere SUA să-şi schimbe politica faţă de Orientul Mijlociu

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a afirmat, joi, că dorinţa Statelor Unite de a-şi schimba politica în regiune trebuie să se concretizeze în fapte, în momentul în care Barack Obama se pregăteşte să susţină la Cairo un discurs adresat lumii musulmane.

15 afișări
Imaginea articolului Ayatollahul Ali Khamenei cere SUA să-şi schimbe politica faţă de Orientul Mijlociu

Ayatollahul Ali Khamenei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ţările din regiune urăsc din tot sufletul Statele Unite pentru că, de secole, au văzut violenţă, intervenţii militare şi discriminare", a remarcat ayatollahul într-un discurs public susţinut cu ocazia celei de-a 20-a comemorări a morţii fondatorului Republicii Islamice, ayatollahul Ruhollah Khomeiny.

"Noul guvern caută să schimbe această imagine", a continuat Khamenei, adăugând că acest lucru "nu se va putea realiza prin vorbe, discursuri şi sloganuri".

"Este nevoie de acţiune, iar această ură nu poate fi îndepărtată prin cuvinte, discursuri şi slogane", a continuat el.

Regimul iranian consideră că Statele Unite sunt principalele vinovate pentru instabilitatea şi crizele din Orientul Mijlociu. La rândul său, Washingtonul consideră că Iranul este cel mai mare obstacol în calea reinstaurării unui climat de linişte în regiune.

Preşedintele american a sosit, joi dimineaţă, la Cairo, unde va susţine un discurs foarte aşteptat cu privire la noua relaţie între Statele Unite şi lumea musulmană.

Aceasta este prima vizită a preşedintelui Barack Obama în Egipt, unul din principalii aliaţi arabi ai Statelor Unite. Liderul american va transmite un puternic mesaj de reconciliere pentru a întoarce pagina erei predecesorului său George W. Bush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici