Ayatollahul Ali Khamenei confirmă realegerea în funcţie a lui Mahmoud Ahmadinejad

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a confirmat luni realegerea în funcţia de preşedinte al lui Mahmoud Ahmadinejad, exprimând susţinere pentru rezultatele scrutinului controversat din 12 iunie.

20 afișări
Imaginea articolului Ayatollahul Ali Khamenei confirmă realegerea în funcţie a lui Mahmoud Ahmadinejad

Ayatollahul Ali Khamenei confirmă realegerea în funcţie a lui Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul unei ceremonii oficiale, "liderul revoluţiei a confirmat alegerea lui Mahmoud Ahmadinejad pentru un nou mandat de patru ani", informează postul arab de televiziune Al-Alam.

Ali Khamenei a subliniat că poporul iranian a votat împotrtiva "aroganţei mondiale", a "sărăciei", şi în favoarea dreptăţii.

Foştii preşedinţi Akbar Hasemi Rafsandjani şi Mohammad Khatami, precum şi candidaţii opoziţiei, Mir Hossein Mousavi şi Mehdi Karoubi, nu au fost prezenţi la ceremonie.

Mahmoud Ahmadinejad urmează să depună miercuri jurământul înainte de începerea unui nou mandat. Scrutinul prezidenţial din 12 iunie a fost urmat de proteste violente soldate cu moartea a zeci de persoane. Alţi protestatari au fost arestaţi în cursul protestelor organizate de opoziţia care contestă realegerea lui Ahmadinejad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici