Ayatollahul Ali Khamenei critică discuţia lui Hassan Rohani cu Barack Obama: SUA nu prezintă încredere

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a criticat discuţia pe care preşedintele iranian, Hassan Rohani, a avut-o cu omologul său american, Barack Obama, avertizând că Statele Unite "nu prezintă încredere".

449 afișări
Imaginea articolului Ayatollahul Ali Khamenei critică discuţia lui Hassan Rohani cu Barack Obama: SUA nu prezintă încredere

Ayatollahul Ali Khamenei critică discuţia lui Hassan Rohani cu Barack Obama: SUA nu prezintă încredere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Susţinem iniţiativa diplomatică a Guvernului iranian şi apreciem importanţa activităţilor de la reuniunea Adunării Generale a ONU", a declarat Ali Khamenei.

"Dar o parte a vizitei la New York a fost deplasată. Suntem pesimişti în legătură cu americanii şi nu avem încredere. Administraţia americană nu prezintă încredere, are o atitudine dispreţuitoare, neraţională şi nu respectă promisiunile", a adăugat liderul suprem iranian.

Ayatollahul Khamenei, care are ultimul cuvânt în orice decizie politică iraniană, a denunţat alianţa Statelor Unite cu Israelul, principalul inamic al Iranului. "Administraţia americană este acaparată de reţeaua sionistă internaţională şi se pliază cerinţelor acestui regim nelegitim", a spus Ali Khamenei.

Preşedinţii Statelor Unite şi Iranului, Barack Obama şi Hassan Rohani, au discutat la telefon săptămâna trecută, fiind vorba de prima conversaţie la acest nivel de la Revoluţia islamică din 1979.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici