„Baby boom” în Asia. Una dintre cele mai populate ţări ale lumii se aşteaptă la 400.000 de naşteri suplimentare

Indonezia, a patra cea mai populată ţară din lume, ar putea cunoaşte un „baby boom" cu peste 400.000 de naştere suplimentare ca urmare a măsurilor de izolare impuse de guvern.

1144 afișări
Imaginea articolului „Baby boom” în Asia. Una dintre cele mai populate ţări ale lumii se aşteaptă la 400.000 de naşteri suplimentare

„Baby boom” în Asia. Una dintre cele mai populate ţări ale lumii se aşteaptă la 400.000 de naşteri suplimentare

 

Conform publicaţiilor din Asia, măsurile de izolare aflate în vigoare limitează accesul la contraceptive, iar consultaţiile de planificare familială au devenit mai dificile.
„Mulţi oameni se supun directivelor guvernamentale şi stau acasă, cu excepţia situaţiilor de urgenţă. Şi cred că pentru mulţi contracepţia nu este considerată o situaţie de urgenţă”, a declarat Hasto Wardoyo, şeful serviciului indonezian de planificare familială şi pentru populaţie, conform publicaţiilor din Asia.

Peste 400.000 de naştere suplimentare

Astfel, Indonezia ar putea avea la începutul anului viitor 420.000 de copii în plus, coform unor calcule efectuate de serviciul indonezian de planificare familială şi pentru populaţie. Indonezia are o populaţie de peste 260 milioane de locuitori, iar aproape 4.8 milioane de bebeluşi se nasc în medie anual.
 
„Dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă, acum nu este momentul potrivit şi vă rugăm să nu vă opriţi contracepţia", a spus Wardoyo. Agenţia care se ocupă cu furnizarea acestor date a declarat ca a trimis personal din uşă în uşă pentru a livra mijloace contraceptive persoanelor care doresc.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici