Baerbock vrea să susţină Ucraina indiferent de opiniile cetăţenilor germani. Opoziţia îi cere demisia

Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, este viziată de critici intense din partea opoziţiei, care îi cere demisia, după ce a afirmat că va susţine Ucraina indiferent de ceea ce cred cetăţenii germani.

2486 afișări
Imaginea articolului Baerbock vrea să susţină Ucraina indiferent de opiniile cetăţenilor germani. Opoziţia îi cere demisia

Aflată la o conferinţă la Praga, Annalena Baerbock a afirmat joi că Germania va continua să susţină Ucraina cât va fi nevoie, inclusiv prin furnizarea de asistenţă, "indiferent ce cred alegătorii germani", conform publicaţiei Der Spiegel.

Ministerul german de Externe susţine că afirmaţiile au fost scoase din context, distorsionate şi difuzate în mediul online de către activişti proruşi. "Un video editat care distorsionează sensul, difuzat pe conturi proruse, în scopul dezinformării. Oare vom fi divizaţi atât de uşor? Nu cred", a comentat Peter Ptassek, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin.

Totuşi, opoziţia germană cere demisia ministrului de Externe Annalena Baerbock.

Uniunea Creştin-Democrată (centru-dreapta) consideră că Annalena Baerbock trebuie să se retragă. "Baerbock, demisia!", este mesajul difuzat vineri pe contul oficial de Twitter al formaţiunii politice.

"Cine se pronunţă că nu îi pasă de interesele alegătorilor din Germania nu are ce să caute în funcţia de ministru de Externe", a reacţionat, la rândul său, Alice Weidel, preşedintele formaţiunii de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD).

"Un ministru de Externe care se ghidează după principiul «Ucraina, în primul rând, cetăţenii nu contează» este un eşec total", a afirmat parlamentarul Sevim Dağdelen, din cadrul formaţiunii Die Linke.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici