Ban Ki-moon îndeamnă ţările să facă mai mult pentru a pune capăt crizei imigranţilor

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a îndemnat, la Paris, "ţările din Europa şi din alte părţi să dea dovadă de compasiune şi să facă mai mult pentru a pune capăt crizei" imigranţilor, relatează AFP în pagina electronică.

314 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon îndeamnă ţările să facă mai mult pentru a pune capăt crizei imigranţilor

Ban Ki-moon îndeamnă ţările să facă mai mult pentru a pune capăt crizei imigranţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ban Ki-moon, care s-a adresat presei în franceză, la sediul Ministerului francez de Externe, a estimat miercuri că mii de imigranţi "întreprind călătorii periculoase. Nu ar trebui ca la sosire să se confrunte cu alte dificultăţi".

"În prezent există mai multe persoane deplasate decât au existat vreodată de la al Doilea Război Mondial", a subliniat el.

"În Siria şi în alte părţi, milioane de oameni fug din calea violenţelor şi persecuţiei. Alţii încearcă să scape de sărăcie şi caută mijloace să trăiască demn", a continuat secretarul general al ONU.

"Felicit ţările care-şi manifestă solidaritatea şi-i invit şi pe alţii, în Europa şi în alte părţi, să dea dovadă de compasiune şi să facă mai mult pentru a pune capăt acestei crize", a îndemnat Ban Ki-moon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici