Ban Ki-moon informează Consiliul de Securitate al ONU pe tema noii crize israeliano-palestiniene

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon informează miercuri Consiliul de Securitate al ONU cu privire la contactele sale în Orientul Mijlociu, într-o încercare de a calma tensiunile israelo-alestiniene în cadrul uor întâlniri cu uşile închise, au anunţat diplomaţi, relatează AFP în pagina electronică.

231 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon informează Consiliul de Securitate al ONU pe tema noii crize israeliano-palestiniene

Ban Ki-moon informează Consiliul de Securitate al ONU pe tema noii crize israeliano-palestiniene (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Ban Ki-moon urmează să se adreseze Consiliului într-o videoconferinţă, de la Ramallah, în Cisiordania, unde se întâlneşte miercuri cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

La cererea lui Ban Ki-moon a fost convocată această reuniune "de urgenţă", începând de la ora locală 15.00 (22.00, ora României), "în vederea informării membrilor Consiliului cu privire la vizita sa în Israel şi Plaestina", au precizat marţi aceşti diplomaţi.

În cadrul unei vizite-supriză demarate marţi, secretarul general al ONU s-a întâlnit deja cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

El le-a atras atenţia liderilor israelieni asupra utilizării excesive a forţei, în contextul în care violenţele între israelieni şi palestinieni continuă fără răgaz şi a îndemnat cele două părţi să acţioneze rapid pentru a evita o "periculoasă escaladare".

Consiliul de Securitate s-a întrunit vineri în prima sa reuniune specială cu privire la această nouă criză, dar cele 15 ţări membrenu nu au ajuns la vreo poziţie comună.

Membrii Consiliului au anunţat o nouă sesiune pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu joi dimineaţa, în prezenţa câtorva miniştri, printre care şi şefa diplomaţiei Spaniei, ţara care deţine preşedinţia Consiliului în octombrie.

Secretarul general adjunct al ONU Jan Eliasson este cel care se va adresa Consiliului cu această ocazie, pentru a prezenta situaţia, ceea ce sugerează că Ban Ki-moon ar putea să-şi prelungească vizita în Orientul Mijlociu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici