Ban Ki-moon l-a felicitat pe preşedintele iranian pentru realegerea sa

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, l-a felicitat pe preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, pentru realegerea sa controversată din iunie, care a generat manifestaţii de amploare, a anunţat marţi biroul lui Ban.

28 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon l-a felicitat pe preşedintele iranian pentru realegerea sa

Ban Ki-moon l-a felicitat pe preşedintele iranian pentru realegerea sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Scrisoarea (de felicitare) a plecat ieri (luni)", a declarat o purtătoare de cuvânt a ONU, Marie Okabe, subliniind că este vorba despre "o scrisoare obişnuită" trimisă liderilor aleşi sau realeşi.

Mahmoud Ahmadinejad a fost declarat câştigător al alegerilor de la 12 iunie, în pofida acuzaţiilor de fraudă lansate de susţinătorii rivalilor săi, care au provocat manifestaţii de amploare împotriva regimului.

Această mişcare de contestare condusă de fostul candidat la prezidenţiale Mir Hossein Moussavi, un conservator moderat, a declanşat cea mai gravă criză politică din Iran după Revoluţia islamică din 1979.

Purtătorul de cuvânt al Justiţiei, Alireza Jamshidi, a declarat marţi, în cursul unei conferinţe de presă, că 300 de persoane, dintre cele aproximativ 4.000 care au fost arestate în Iran în cursul manifestaţiilor, sunt încă în detenţie.

Până în prezent, autorităţile menţionaseră 2.000 de persoane arestate şi 30 de morţi în cursul manifestaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici