Barack Obama a adus un omagiu eroilor de la Pearl Harbour

Preşedintele american, Barack Obama, s-a deplasat la un monument dedicat victimelor atacului de la Pearl Harbour de acum 70 de ani, atac ce a marcat intrarea Statelor Unite în al Doilea Război Mondial.

101 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a adus un omagiu eroilor de la Pearl Harbour

Barack Obama a adus un omagiu eroilor de la Pearl Harbour (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama şi soţia sa Michelle au păstrat un moment de reculegere în faţa unui monument care are inscripţionat numele a 1.177 militari ucişi la bordul navei de luptă USS Arizona, care a fost scufundată în timpul atacului-surpriză al forţelor japoneze.

Obama nu a făcut nici o declaraţie în timpul acestei vizite pe care a efectuat-o în timpul vacanţei din Hawaii.

În zorii zilei de 7 decembrie 1941, Japonia a bombardat flota americană din Pacific ancorată la Pearl Harbour, în Arhipelagul Hawaii. Pe durata a două ore, 20 de nave au fost scufundate sau avariate, şi 164 de avioane distruse.

Din cei 2.400 de americani ucişi în urma acestui atac, aproape jumătate au murit la bordul USS Arizona, după ce o bombă a provocat explozia depozitului de muniţie a flotei.

Barack Obama şi-a adus omagiul şi pe 7 decembrie, declarând cu această ocazie că "nici o dificultate nu a fost insurmontabilă atunci când americanii au fost uniţi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici