Barack Obama condamnă decizia administraţiei Trump de anulare a unui program pentru tineri imigranţi

Fostul preşedinte american Barack Obama a catalogat drept "nemiloasă şi greşită" decizia administraţiei Donald Trump de a anula un program instituit pentru a proteja de deportare imigranţii ilegali care au venit în Statele Unite când erau copii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

344 afișări
Imaginea articolului Barack Obama condamnă decizia administraţiei Trump de anulare a unui program pentru tineri imigranţi

Barack Obama condamnă decizia administraţiei Trump privind anularea unui program pentru tineri imigranţi

"Să fie clar: acţiunea întreprinsă astăzi nu este necesară din punct de vedere legal. Este o decizie politică şi o întrebare morală. Indiferent de preocupările sau plângerile pe care le pot avea americanii cu privire la imigraţie în general, nu ar trebui să ameninţăm viitorul acestui grup de tineri care sunt aici fără nicio vină proprie, care nu prezintă nicio ameninţare, care nu iau nimic din ce avem noi. A viza aceşti tineri este greşit - pentru că nu au făcut nimic rău. Este vorba de autodistrugere - pentru că aceşti tineri vor să înceapă noi afaceri, să lucreze în laboratoarele noastre, să servească în armata noastră şi altfel să contribuie la ţara pe care o iubim. Şi este nemilos", a precizat Obama prin intermediul unei postări pe Facebook.

Fostul preşedinte american a făcut apel la Congres să îndrepte această decizie luată de către Donald Trump şi să protejeze persoanele vizate de deportare.

"Imigraţia poate fi un subiect controversat. Cu toţii ne dorim frontiere sigure şi o economie dinamică, iar oamenii cu bunăvoinţă pot avea neînţelegeri legitime cu privire la îmbunătăţirea sistemului nostru de imigraţie, astfel încât toţi să respecte regulile. Dar nu asta este acţiunea pe care a avut-o astăzi Casa Albă. Este vorba despre tinerii care au crescut în SUA - copii care studiază în şcoli, adulţi care îşi încep carierele, patrioţi care se angajează să fie fideli drapelului nostru", a mai spus Obama.

Administraţia Trump a prezentat decizia de anulare a acestui program ca fiind necesară pentru a corecta o măsură ce ar încălca legislaţia privind imigraţia, adăugând că nicio persoană acoperită de acest program nu va fi afectată până la 5 martie 2018.

800.000 de tineri imigranţi cu vârste sub 16 ani, care au venit în SUA înainte de 15 iunie 2007, riscă acum să fie expulzaţi. Programul DACA a fost creat de preşedintele Barack Obama şi este susţinut de democraţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici