Barack Obama: Criticile la adresa BP "nu au legătură cu identitatea naţională"

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat, într-o convorbire telefonică avută cu premierul britanic, David Cameron, că declaraţiile critice la adresa British Petroleum referitoare la poluarea din Golful Mexic "nu au legătură cu identitatea naţională", relatează BBC News Online.

19 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Criticile la adresa BP "nu au legătură cu identitatea naţională"

Barack Obama: Criticile la adresa BP "nu au legătură cu identitatea naţională" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o convorbire de 30 de minute, preşedintele american a declarat că recunoaşte British Petroleum drept companie multinaţională şi că nu are nici un interes să submineze valoarea acesteia.

În cursul discuţiei, Cameron şi-a exprimat tristeţea în legătură cu efectele asupra mediului ale scurgerii de petrol provocate de explozia produsă pe platforma petrolieră Deepwater Horizon, exploatată de BP.

Mai mulţi oameni de afaceri britanici au acuzat Statele Unite că folosesc un limbaj îndreptat împotriva Marii Britanii, după ce Obama a criticat în termeni duri British Petroleum.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici