Barack Obama, mai puternic decât Vladimir Putin în topul Forbes. Vezi cine a fost tăiat de pe listă - GALERIE FOTO

Preşedintele american, Barack Obama, se află pe primul loc al topului din 2011 al celor mai puternice personalităţi din lume realizat de revista Forbes, fiind urmat de prim-ministrul rus, Vladimir Putin.

721 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, mai puternic decât Vladimir Putin în topul Forbes. Vezi cine a fost tăiat de pe listă - GALERIE FOTO

Barack Obama, mai puternic decât Vladimir Putin în topul Forbes. Vezi cine a fost tăiat de pe listă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În topul publicat în 2010, pe primul loc se afla preşedintele chinez, Hu Jintao, clasat pe locul al treilea în topul din 2011. Pe locul al patrulea se clasează cancelarul german, Angela Merkel.

Alte femei incluse în lista celor mai influente personalităţi din lume sunt Christine Lagarde, directorul general al FMI, aflată pe locul 39, şi noua directoare a cotidianului New York Times, Jill Abramson, clasată pe locul 64.

"Mezinul" topului este Mark Zuckerberg, în vârstă de 27 de ani, preşedinte-director general al Facebook, clasat pe locul al nouălea.

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, figurează pe locul al cincilea al topului Forbes.

Printre personalităţile care nu mai sunt incluse în top se numără Dominique Strauss-Kahn, fost director general al FMI.

Forbes a luat în calcul patru criterii pentru selecţionarea celor 70 de personalităţi incluse in top - numărul persoanelor asupra cărora îşi exercită influenţa, resursele financiare pe care le controlează, sferele de influenţă asupra cărora au impact şi modul în care îşi exercită puterea pentru a schimba lumea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici