Barack Obama nu vrea tandem cu Hillary Clinton

Barack Obama a respins oferta contracandidatei sale la învestitura democrată în cursa pentru Casa Albă, Hillary Clinton, care a sugerat că senatorul de Illinois ar reprezenta un candidat puternic pentru funcţia de vicepreşedinte într-o echipă condusă de fosta Primă Doamnă.

29 afișări
Imaginea articolului Barack Obama nu vrea tandem cu Hillary Clinton

Barack Obama nu vrea tandem cu Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că este foarte prematur să începem să vorbim despre o echipă comună", a declarat Obama, subliniind că el se concentrează doar asupra victoriei în cursa internă.

Echipa sa de campanie a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că nu face comentarii suplimentare în afară de ceea ce a declarat Obama.

"Familia Clinton se află într-o poziţie dificilă", a declarat Dennis Goldford, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Drake din Iowa.

"Dacă va câştiga învestitura prezidenţială, ea va avea nevoie de electoratul lui Obama. Dar trebuie să fie atentă. Dacă aceste declaraţii privind candidatura lor împreună sunt percepute drept o manevră cinică, atunci ar putea avea efectul invers scontat şi i-ar putea afecta prestaţia", a adăugat el.

Fostul lider al grupului democrat din Senatul american, Tom Daschle, un susţinător al lui Obama, a ridiculizat ipoteza avansată de Clinton.

"Ar fi pentru prima dată în istorie când o persoană aflată pe locul doi în cursa internă ar oferi protagonistului poziţia secundă", a declarat acesta.

Senatorul democrat John Kerry, care îl susţine pe Obama, a adoptat o poziţie similară, subliniind că propunerea făcută de Clinton sugerează faptul că Barack Obama nu este pregătit să devină preşedinte.

Fostul preşedinte american Bill Clinton a declarat sâmbătă în cursul unui miting electoral organizat în statul Mississippi că soţia sa şi Obama ar fi un tandem dinamic, "o forţă aproape de neoprit".

Hillary Clinton a sugerat săptămâna trecută că ea şi Obama ar putea candida împreuna la alegerile din toamnă, ea pentru funcţia de preşedinte iar senatorul de Illinois pentru cea de vicepreşedinte.

Guvernatorul democrat al statului Pennsylvania, Edward Rendell, a susţinut ideea avansată de Clinton. "Ar fi un tandem minunat", a precizat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici