Barack Obama, somat să demonstreze în justiţie că s-a născut în SUA

Fostul candidat la preşedinţie Alan Keys a intentat proces la Curtea Supremă din Sacramento, California, pentru a împiedica statul să îi ofere voturile preşedintelui ales Barack Obama, până când acesta nu aduce dovezi documentare că este cetăţean născut în SUA, relatează NBC.

35 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, somat să demonstreze în justiţie că s-a născut în SUA

Barack Obama, somat să demonstreze în justiţie că s-a născut în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Keyes, membru al Partidului Independent American, a mai candidat împotriva lui Obama pentru postul de senator de Illinois, în 2004, când preşedintele ales a câştigat.

Echipa de campanie a lui Obama s-a confruntat cu acuzaţii similare la începutul lui 2008, dând publicităţii certificatul de naştere al lui Obama şi subliniind: "Barack Obama s-a născut în statul Hawaii, în 1961, fiind cetăţean nativ al Statelor Unite".

În octombrie, departamentul de sănătate al statului Hawaii a declarat acest certificat autentic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici