Bărbat cu braţele ridicate în semn de predare, ucis de către poliţişti din Texas - VIDEO

Un bărbat a fost împuşcat mortal după ce a ridicat braţele în semn că se predă, în Texas, de către poliţişti care interveneau într-o dispută domestică, potrivit unei înregistrări video difuzate în presa locală şi potrivit poliţiei, relatează BBC News online.

465 afișări
Imaginea articolului Bărbat cu braţele ridicate în semn de predare, ucis de către poliţişti din Texas - VIDEO

Bărbat ucis cu braţele ridicate în semn de predare de către poliţişti din Texas (Foto: Captura Video)

În înregistrarea video obţinută de o publicaţie locală din San Antonio, un cetăţean pe nume Gilbert Flores este văzut în faţa unei case cu braţele ridicate, înainte să fie doborât la pământ de împuşcături.

Poliţia susţine că era înarmat şi că ofiţerii au încercat mai întâi să îl imobilizeze pe bărbatul de 41 de ani cu un pistol cu şocuri electrice.

Procurorul districtului Bexar, Nico LaHood, a declarat că înregistrarea video este "deranjantă", însă oamenii nu ar trebui "să se grăbească să judece" ceea ce s-a întâmplat.

Poliţia a anunţat că ofiţerii interveneau într-o dispută domestică, după ce o femeie suferise plăgi tăiate la nivelul capului cu un cuţit. Ea ţinea în braţe un bebeluş, care este posibil să fi fost rănit şi el, au spus ei.

Ofiţerii implicaţi, Greg Vasquez şi Robert Sanchez, au fost plasaţi în concediu administrativ pe timpul anchetei efectuate de către Departamentul Şerifului.

"În mod sigur, ceea ce este în înregistrare este un motiv de îngrijorare", a declarat şeriful Susan Pamerleau, adăugând că anchetei trebuie să i se permită să îşi urmeze cursul.

O serie de incidente armate mortale au declanşat, în ultimul an, proteste şi au intensificat cercetările privind tacticile folosite de poliţie.

Uciderea, anul trecut, a adolescentului neînarmat Michael Brown, la Ferguson, în statul Missouri, a provocat proteste şi o dezbatere la nivel naţional faţă de utilizarea forţei de către poliţie.

Gradul de conştientizare a pericolelor cu care se confruntă poliţia a crescut în ultimele zile, în contextul în care patru ofiţeri au fost ucişi în exerciţiul funcţiei în ultima săptămână.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici