Bărbatul ucis de poliţia indoneziană nu era Noordin Mohammed Top - VIDEO

Testele ADN prelevate de la un bărbat ucis sâmbătă de poliţia indoneziană au dezvăluit că nu este vorba despre Noordin Mohammed Top, cel mai căutat extremist islamist din ţară, a anunţat miercuri poliţia locală.

26 afișări
Imaginea articolului Bărbatul ucis de poliţia indoneziană nu era Noordin Mohammed Top - VIDEO

Bărbatul ucis de poliţia indoneziană nu era Noordin Mohammed Top (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bărbat ucis în urma unui atac al poliţiei asupra unei case situate în centrul oraşului Java, a fost identificat drept Ibrohim, căutat într-o anchetă asupra dublului atentat care a vizat două hoteluri de lux din Jakarta la 17 iulie, soldat cu şapte morţi, a declarat Nanan Soekarna, purtător de cuvânt al poliţiei.

Sâmbătă postul local de televiziune Metro TV a anunţat că Noordin Top a fost ucis în timpul unui atac asupra unei ascunzători a acestuia, informaţii pe care poliţia nu le-a confirmat.

Amprentele digitale dezvăluiseră deja că bărbatul nu era Noordin Mohammed Top, anunţase luni o sursă din cadrul poliţiei.

Cel puţin trei persoane au fost ucise în timpul acestei operaţiuni desfăşurate în centrul insulei Java şi care a durat peste 17 ore.

Islamistul ar fi putut fugi din casă înaintea atacului poliţiei, a declarat luni o sursă din cadrul poliţiei antiteroriste, sub protecţia anonimatului. "Nu am fost la fel de rapizi ca el", a adăugat aceasta.

De naţionalitate malaysiană, Noordin Mohammed Top a fost unul dintre principalii organizatori ai atentatelor comise de reţeaua Jemaah Islamiyah (JI) la începutul deceniului, printre care şi cel din Bali (soldat cu 202 morţi în 2002) şi de la hotelul Marriott în Jakarta (soldat cu 12 morţi în 2003).

Fost contabil, în vârstă de 40 de ani, el este de asemenea suspectat că ar fi creierul dublului atentat care a vizat două hoteluri de lux din Jakarta la 17 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici