Baza Kogălniceanu ajută la atingerea unor obiective strategice ale armatei SUA

Desfăşurarea prezenţei americane la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, în România, ajută SUA să-şi îndeplinească o serie de obiective strategice, printre care reducerea efectivelor din Germania, condiţii mai bune de antrenament şi reducerea cheltuielilor, relatează Stars and Stripes în ediţia online.

3 afișări
Imaginea articolului Baza Kogălniceanu ajută la atingerea unor obiective strategice ale armatei SUA

Baza Kogălniceanu ajută la atingerea unor obiective strategice ale armatei SUA

Potrivit Stars and Stripes, o parte dintre obiectivele urmărire de Statele Unite prin deschiderea unor noi baze în Europa de Est au fost expuse, în 2003, de generalul James Jones, care era pe atunci şeful comandamentului american din Europa. Acesta a anunţat public faptul că o mare parte a forţelor americane staţionate în Germania vor părăsi această ţară, urmând să fie transferate în SUA sau la baze din Europa de Est, în vederea remodelării angajamentului de securitate, în perioada de după Războiul Rece.

Jones a subliniat, la acea dată, facilităţile în materie de antrenament, pe care le oferă Europa de Est: mai multe ore de antrenament la dispoziţie, permisiunea de a folosi mai multe avioane şi bombe, mai puţine restricţii în vederea protecţiei mediului înconjurător, decât în Germania.

El s-a referit, de asemenea, la reducerea cheltuielilor pe care le-ar fi presupus transferarea efectivelor înapoi în Statele Unite, ca şi la posibilitatea desfăşurării trupelor pe perioade mai scurte, în baze aflate la distanţă mai mică de zone fierbinţi, precum Orientul Mijlociu, Balcanii şi Africa.

"Stabilirea unei prezenţe în România înseamnă atingerea unora dintre (aceste) obiective strategice, semnificative pentru Statele Unite", a declarat duminică, general-locotenentul Kenneth Hunzeker, comandantului Corpului V de armată, staţionat la baza Mihail Kogălniceanu. O mare parte dintre acele obiective au devenit realitate, a adăugat el, la încheierea unui exerciţiu comun desfăşurat de militarii români şi americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici