BCE majorează din nou dobânda de referinţă, în efortul de reducere a inflaţiei în zona euro

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat, joi, majorarea cu 0,25% a componentelor dobânzii de referinţă, continuând acţiunile de contracarare şi stabilizare a inflaţiei în zona euro.

361 afișări
Imaginea articolului BCE majorează din nou dobânda de referinţă, în efortul de reducere a inflaţiei în zona euro

BCE majorează din nou dobânda de referinţă, în efortul de reducere a inflaţiei în zona euro

"Inflaţia continuă să scadă, dar este de aşteptat să se menţină totuşi la un nivel prea ridicat prea mult timp. Consiliul Guvernatorilor este determinat să asigure că inflaţia revine la ţinta de 2% pe termen mediu în timp util. De aceea, astăzi a fost luată decizia majorării principalelor trei componente ale dobânzii de referinţă cu 0,25%. Decizia de majorare a dobânzii reflectă evaluarea Consiliului Guvernatorilor asupra perspectivelor inflaţiei, asupra dinamicii inflaţiei existente şi forţa politicii monetare. (...) Viitoarele decizii ale Consiliului Guvernatorilor vor asigura că rata dobânzii BCE se va afla la niveluri suficient de restrictive pentru perioadele necesare astfel încât să fie readusă inflaţia în timp util la nivelul de 2% pe termen mediu", anunţă Banca Centrală Europeană (BCE), într-un comunicat postat pe site-ul oficial şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Consiliul Guvernatorilor a stabilit majorarea celor trei dobânzi-cheie ale BCE cu 0,25%. În acest sens, ratele dobânzilor principalelor operaţiuni de refinanţare, instrumentului marginal de creditare şi depozitelor au fost majorate până la nivelurile de 4,25%, 4,50% şi 3,75%, cu efect din 2 august 2023", subliniază Banca Centrală Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici