Beijing, protest oficial pe lângă Myanmar după ce trei bombe au căzut pe teritoriul Chinei

China a protestat oficial după ce trei bombe ale armatei birmane au căzut pe teritoriul său în cursul unor operaţiuni împotriva minorităţii din statul Kachin, a anunţat vineri Ministerul chinez de Externe.

285 afișări
Imaginea articolului Beijing, protest oficial pe lângă Myanmar după ce trei bombe au căzut pe teritoriul Chinei

Beijing, protest oficial pe lângă Myanmar după ce trei bombe au căzut pe teritoriul Chinei (Imagine: Hepta)

"China a protestat oficial pe lângă Myanmar, cerându-i să ia imediat măsuri eficiente cu scopul de a împiedica producerea unor incidente similare", a declarat Hua Chunying, o purtătoare de cuvânt a ministerului.

Bombele au căzut de partea chineză a fontierei duminică şi nu au provocat victime, a precizat Hua în timpul unei conferinţe de presă.

Luptele între armata birmană şi rebelii kachin s-au intensificat în cursul ultimelor zile.

Zeci de mii de persoane au fost mutate în interiorul statului Kachin începând din iunie 2011, în timp ce acordul de încetare a focului, în vigoare de 17 ani, a devenit caduc.

Unii locuitori din Kachin şi-au găsit refugiu la rude în partea chineză a frontierei, potrivit presei chineze.

Purtătoarea de cuvânt a refuzat să precizeze dacă Beijingul ar fi tentat să devină mediator în cadrul conflictului.

"Problema privind nordul Myanmarului este de ordin intern şi sperăm că Guvernul birman va putea trata problema în mod corespunzător negocierilor paşnice", a declarat Hua.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici