Beijing sporeşte vigilenţa pe măsură ce cazurile locale de COVID-19 cresc înainte de Jocurile Olimpice

Capitala Chinei, Beijing, a intensificat eforturile de reducere a infecţiilor cu COVID-19, ordonând verificări în rândul firmelor de lanţuri frigorifice şi îndemnând locuitorii să renunţe la adunările inutile, în timp ce oraşul a raportat o creştere a numărului de cazuri înainte Jocurile de iarnă.

142 afișări
Imaginea articolului Beijing sporeşte vigilenţa pe măsură ce cazurile locale de COVID-19 cresc înainte de Jocurile Olimpice

Beijingul a avut miercuri trei infecţii transmise pe plan intern cu simptome confirmate, inclusiv una raportată anterior ca purtător local asimptomatic, pentru 18 ianuarie, potrivit datelor autorităţii locale de sănătate de joi.

Oraşul a raportat mai puţin de zece infecţii locale cu COVID-19 de la 15 ianuarie, cu ambele variante Delta şi Omicron detectate, un număr mic de cazuri în comparaţie cu restul lumii.

Cu toate acestea, oraşul şi China lucrează în continuare conform directivelor de a ţine sub control orice izbucnire a virusului.

Strategia capătă o urgenţă suplimentară, în contextul în care Beijingul şi provincia vecină Hebei vor găzdui Jocurile Olimpice de iarnă, începând cu 4 februarie, în timp ce sezonul de călătorii de Anul Nou, în curs de desfăşurare, creşte riscul de transmitere a virusului la nivel naţional.

Oraşul Beijing ar trebui să lanseze imediat inspecţii complete asupra industriei sale de lanţuri frigorifice şi să facă mai frecvente testele personalului şi ale bunurilor, a declarat guvernul oraşului într-o declaraţie, miercuri seara târziu, după ce s-a constatat că unele infecţii au fost provocate de lucrătorii din depozitele frigorifice.

Locuitorii sunt sfătuiţi să reducă mişcarea şi adunările inutile, în timp ce copiii, persoanele în vârstă şi persoanele cu o stare de sănătate mai precară ar trebui să evite locurile publice aglomerate, a transmis miercuri, într-o declaraţie, autoritatea sanitară a oraşului.

La nivel naţional, China a raportat un total de 43 de infecţii cu transmitere locală cu simptome confirmate, pentru data de 19 ianuarie, potrivit unei declaraţii a Comisiei Naţionale de Sănătate de joi, în scădere de la 55 cu o zi înainte.

Nu au existat noi decese, numărul acestora rămânând la 4.636. Până la 19 ianuarie, China continentală avea 105.411 cazuri confirmate, incluzând atât cele locale, cât şi cele sosite din străinătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici