Beirut: Zeci de mii de persoane participă la mitingul organizat în memoria lui Hariri

Zeci de mii de susţinători ai majorităţii parlamentare antisiriene participă joi, în centrul Beirutului, la manifestaţiile organizate la trei ani de la asasinarea fostului premier Rafic Hariri, în contextul gravei crize politice din Liban.

1 afișare
Imaginea articolului Beirut: Zeci de mii de persoane participă la mitingul organizat în memoria lui Hariri

Beirut: Zeci de mii de persoane participă la mitingul organizat în memoria lui Hariri

Comemorarea lui Rafic Hariri se desfăşoară într-un climat foarte tensionat, în condiţiile în care mişcarea prosiriană Hezbollah organizează la ora 14.30 (14.30 ora României), în sudul capitalei libaneze, funeraliile lui Imad Moughnieh, un lider şiit asasinat marţi la Damasc. Gruparea şiită a Hezbollah a învinuit pentru atentat Israelul, care a respins orice implicare.

Presa libaneză afirmă că în Piaţa Martirilor s-au adunat sute de mii de persoane, însă poliţia şi organizatorii nu au confirmat aceste cifre.

În faţa Hotelului Saint-Georges, pe malul mării, a fost dezvelită statuia lui Rafic Hariri, chiar în locul în care a avut loc, la 14 februarie 2005, atentatul cu maşină-capcană în urma căruia a murit fostul premier şi alte 22 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici