Belarus: „Rusia este împinsă către un al treilea război mondial”. Se va trece la armele nucleare?

Unul dintre aliaţii Rusiei vorbeşte despre faptul că sancţiunile vor determina reacţia vehementă a Kremlinului, vorbind despre arme nucleare.

9515 afișări
Imaginea articolului Belarus: „Rusia este împinsă către un al treilea război mondial”. Se va trece la armele nucleare?

Belarus: Rusia este împinsă către un al treilea război mondial

Sancţiunile împotriva Rusiei sunt „mai grave decât un război. Rusia este împinsă către un al treilea război mondial”, a declarat astăzi preşedintele belarus Alexander Lukaşenko, potrivit agenţiei Tass.

„Într-o astfel de situaţie ar trebui să fim conştienţi că există astfel de sancţiuni. Se vorbeşte mult despre bănci, gaze, petrol, Swift. Este mai rău decât războiul. Rusia este împinsă într-un al treilea război mondial. Pentru că războiul nuclear este sfârşitul tuturor”.

Minsk va invita Moscova să desfăşoare arme nucleare în Belarus, dacă Statele Unite sau Franţa le vor desfăşura în Polonia sau Lituania, a declarat preşedintele belarus, Alexander Lukaşenko, referindu-se la o conversaţie pe această temă de ieri cu preşedintele francez Emmanuel Macron. â

Niciun mesaj, deocamdată, de la Putin. Premierul israelian Naftali Bennett a vorbit la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin despre războiul din Ucraina şi ar fi oferit un rol de mediere. În urmă cu două zile, Bennett i-a telefonat liderulul ucrainean, Volodimir Zelenski.

Japonia a decis să se alăture ţărilor occidentale pentru a exclude unele bănci ruseşti din sistemul Swift. Anunţat a fosgt făcut de premierul japonez Fumio Kishida, citat de The Guardian.

Premierul a adăugat că ţara sa va aplica sancţiuni preşedintelui rus Vladimir Putin şi va aloca 100 de milioane de dolari în ajutor umanitar de urgenţă Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici