Belarusul va crea un sistem de apărare antiaeriană pentru Venezuela

Belarusul va crea, în următorii şase ani, un sistem de apărare antiaeriană pentru Venezuela, a anunţat adjunctul şefului Statului Major al armatei belaruse, citat de agenţia Interfax.

16 afișări

"Este prevăzut ca în următorii şase ani să putem furniza Venezuelei un sistem de apărare antiaeriană, completat prin formarea de experţi şi pregătirea personalului administrativ", a spus Piotr Tihonovski.

"Venezuela nu are în prezent niciun sistem unitar de apărare antiaeriană, dispunând de unităţi separate şi de aviaţie. Deschiderea Venezuelei spre pieţe cum ar fi cea a Rusiei şi Chinei ar putea fi semnalul posibilităţii Belarusului de a obţine părţi ale pieţei de armament din America Latină", adaugă Tihonovski.

La sfârşitul lunii iunie, preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, anunţa crearea unei "alianţe strategice" cu Belarusul, exprimând solidaritatea cu omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko.

Hugo Chavez are ca prioritate modernizarea forţelor armate şi, după vizita în Belarus, s-a deplasat la Moscova, unde a încheiat acorduri de modernizare a arsenalului, în principal prin cumpărarea a 24 de avioane de vânătoare Suhoi Su-30.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici