Belgia va aresta suspecţii de jihadism la venirea din Orientul Mijlociu şi va desfiinţa moscheile clandestine

Suspecţi de jihadism care se întorc din Siria vor fi arestaţi, iar moscheile clandestine vor fi desfiinţate, a anunţat joi premierul belgian Charles Michel, în cadrul unei serii de măsuri adoptate după atacurile teroriste de la Paris, relatează Reuters în pagina electronică.

2993 afișări
Imaginea articolului Belgia va aresta suspecţii de jihadism la venirea din Orientul Mijlociu şi va desfiinţa moscheile clandestine

Belgia va aresta suspecţii de jihadism la venirea din Orientul Mijlociu şi va desfiinţa moscheile clandestine (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Locul jihadiştilor care se întorc este în închisori", a declarat Charles Michel, în Camera Reprezentanţilor.

Şeful Guvernului a anunţat că fonduri în valoare de 400 de milioane de euro urmează să fie alocate luptei împotriva terorismului.

De asemenea, un bastiment din cadrul Marinei belgiene urmează să se alăture grupului aeronaval al portavionului francez cu propulsie nucleară Charles-de-Gaulle, care a pornit miercuri către estul Mediteranei, pentru a participa la operaţiuni împotriva grupării Statul Islamic (SI), atât în Siria cât şi în Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici