Benjamin Netanyahu renunţă să mai formeze guvernul. Rivalul său, Benny Gantz, va fi desemnat premierul Israelului

Premierul în funcţie al Israelului, Benjamin Netanyahu, a renunţat, luni seară, la formarea unui nou Cabinet, iar preşedintele ţării, Reuven Rivlin, îl va desemna prim-ministru pe Benjamin Gantz, liderul coaliţiei de centru-stânga Albastru & Alb.

1914 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu renunţă să mai formeze guvernul. Rivalul său, Benny Gantz, va fi desemnat premierul Israelului

BREAKING Benjamin Netanyahu renunţă să mai formeze guvernul. Rivalul său, Benny Gantz, va primi acest mandat

Benjamin Netanyahu l-a informat luni seară pe preşedintele Reuven Rivlin că nu a reuşit alcătuirea unei coaliţii care să acorde susţinere majoritară viitorului guvern în Knesset.

„Preşedintele Reuven Rivlin a primit mesajul premierului Benjamin Netanyahu privind returnarea mandatului deoarece nu a reuşit obţinerea majorităţii. În conformitate cu prevederile Legii fundamentale, directorul general al Cancelariei prezidenţiale, Harel Tubi, va discuta cu toate grupurile din Knesset pentru a le informa că preşedintele intenţionează să îi transfere cât mai curând mandatul de formare a guvernului liderului alianţei Albastru & Alb, Benny Gantz, care conform legii va avea la dispoziţie 28 de zile", a comunicat Preşedinţia Israelului, potrivit site-ului Ynetnews.com.

Coaliţia Albastru & Alb s-a clasat pe primul loc, cu 33 de locuri, în urma scrutinului parlamentar anticipat din Israel, fiind urmată de Likud, cu 32 de locuri. Parlamentul Israelului (Knesset) are 120 de locuri.

Foto: Hepta

Taguri:
israel,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici