Benny Gantz i-a cerut demisia lui Netanyahu după ce a fost pus sub acuzare pentru corupţie

Benjamin Gantz, liderul partidului Albastru şi alb din Israel, i-a solicitat sâmbătă premierului Benjamin Netanyahu să demisioneze, la două zile după ce procurorul general a recomandat să fie pus sub acuzare în urma unei investigaţii pentru corupţie care durează de mai mulţi ani, potrivit Dpa.

722 afișări
Imaginea articolului Benny Gantz i-a cerut demisia lui Netanyahu după ce a fost pus sub acuzare pentru corupţie

Benny Gantz i-a cerut demisia lui Netanyahu după ce a fost pus sub acuzare pentru corupţie

 

Gantz i-a cerut lui Netanyahu să „respecte deciziile sistemului juridic israelian, care este condus de oameni pe care el însuşi i-a numit şi că respectă voinţa majorităţii oamenilor de a demisiona din funcţie şi de a lupta pentru nevinovăţia sa”.

Netanyahu a devenit primul premier israelian, care s-a confruntat cu un rechizitoriu în funcţie, atunci când procurorul general Avichai Mandelblit a recomandat să fie pus sub acuzare pentru fraudă, abuz de încredere şi luare de mită în trei cazuri de corupţie.

Anunţul de joi a venit la o zi după ce Gantz nu a reuşit să formeze un guvern în urma alegerilor neconcludente din septembrie. Preşedintele i-a dat mandatul lui Ganz de a forma Guvernul după ce Netanyahu nu a putut să-şi construiască propria coaliţie.

Gantz a cerut, de asemenea, lui Netanyahu să cadă de acord pentru un guvern de unitate şi cu un premier rotativ, astfel încât premierul să-şi poată rezolva problemele legale înainte de a reveni în funcţie.

"Având în vedere circumstanţele actuale, cer instituirea unui guvern de unitate, cât mai larg posibil", a spus Gantz.

"Voi îndeplini funcţia de prim-ministru pentru primii doi ani, timp în care Netanyahu va putea să se concentreze asupra problemelor sale legale. În cazul în care va fi achitat, va putea apoi să se întoarcă în funcţia de prim-ministru.

"Aceasta este singura alternativă pentru prevenirea unor noi alegeri", a adăugat Gantz.

Legea israeliană nu-i impune lui Netanyahu să renunţe la postul de prim-ministru dacă este pus sub acuzare. În calitate de prim-ministru, el va fi obligat să demisioneze din funcţie numai dacă va fi condamnat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici