Berezovski acuză Kremlinul de asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia

Omul de afaceri rus refugiat la Londra Boris Berezovski a acuzat luni Kremlinul că se află "la originea" asasinării jurnalistei ruse Anna Politkovskaia, respingând concluziile procurorului general rus, care incriminează o serie de "persoane" stabilite "în afara Rusiei", relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Berezovski acuză Kremlinul de asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia

Berezovski acuză Kremlinul de asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia

Boris Berezovski susţine că serviciile secrete ruse FSB au organizat asasinarea fostului agent Aleksandr Litvinenko, adăugând că FSB se află şi la originea asasinării jurnalistei Anna Politkovskaia.

Otrăvirea lui Litvinenko "a fost organizată de FSB. Nu am nici o îndoială că este acelaşi lucru în cazul lui Politkovskaia. Asta înseamnă că Kremlinul este în spatele tuturor acestor lucruri", a declarat Berezovski, devenit un opozant fervent al preşedintelui Vladimir Putin.

El nu s-a arătat "deloc surprins" de acuzaţiile formulate anterior de Iuri Ceaika, procurorul general rus, care a denunţat rolul unor "persoane" stabilite "în afara Rusiei" şi care vizează să "destabilizeze ţara", în cazul Politkovskaia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici