Berlinul îndeamnă Moscova să se distanţeze public de violenţele din estul Ucrainei

Ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, a cerut Rusiei să se distanţeze public de actele de violenţă din estul Ucrainei, informează AFP.

348 afișări
Imaginea articolului Berlinul îndeamnă Moscova să se distanţeze public de violenţele din estul Ucrainei

Berlinul îndeamnă Moscova să se distanţeze public de violenţele din estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am auzit şi am citit că Guvernul Rusiei respinge responsabilitatea în organizarea violenţelor din estul Ucrainei", a declarat Gabriel într-o conferinţă de presă organizată la Berlin.

"În acelaşi timp, există o serie de dovezi în acest sens. Guvernul Rusiei ar putea măcar să se distanţeze public de violenţele din Ucraina", a continuat oficialul german.

"Aşteptăm o distanţare clară a Rusiei de violenţele din estul Ucrainei", a subliniat Gabriel.

"Nimeni nu vrea sancţiuni economice. Dar Rusia trebuie să ştie că Germania şi Europa sunt pregătite pentru sancţiuni", a subliniat ministrul german.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici