Berlinul şi Parisul vor să exercite presiuni asupra UE în dosarul imigranţilor

Germania şi Franţa vor să exercite presiuni asupra Uniunii Europene (UE) pentru ca aceasta să acţioneze mai rapid şi mai unită în faţa agravării crizei refugiaţilor, relatează Reuters în pagina electronică.

209 afișări
Imaginea articolului Berlinul şi Parisul vor să exercite presiuni asupra UE în dosarul imigranţilor

Berlinul şi Parisul vor să exercite presiuni asupra UE în dosarul imigranţilor (Imagine: HEPTA)

Iniţiativa se va afla în centrul unei întâlniri prevăzute luni la Bruxelles între cancelarul Angela Merkel şi preşedintele François Hollande.

Miniştii lor de Interne, Thomas de Maizière şi Bernard Cazeneuve, au lucrat la această "iniţiativă în vederea unei Politici Migratorii Europene" joi seara, la Berlin.

"Este inacceptabil ca instituţiile europene să continue să lucreze în ritmul în care o fac acum", a denunţat ministrul german într-o conferinţă de presă.

Cei doi miniştri, a continuat el, au convenit ca Italia şi Grecia, aflate în prima linie din cauza poziţiei lor geografice, ar avea nevoie de un ajutor european considerabil pentru a crea "zone de aşteptare" pentru nou sosiţi.

"Este evident că Italia şi Grecia vor avea nevoie de un ajutor şi că acesta va costa UE mulţi bani", a declarat Thomas De Maizière.

În plus, este necesar ca europenii să susţină ţările situate la frontierele blocului comunitar în lupta împotriva reţelelor de traficanţi de imigranţi şi să abordeze totodată cauzele acestor migrări în masă.

Guvernul german a anunţat miercuri că se aşteaptă ca 800.000 de refugiaţi să ajungă în Germania anul acesta. În primele şase luni, 220.000 de persoane care au fugit din calea războaielor, violenţelor şi sărăciei din Asia, Africa şi Orientul Mijlociu au sosit deja în Germania.

Thomas De Maizière a subliniat că Germania a primit, numai ea, 40% dintre refugiaţii de pe teritoriul european.

Înainte să plece la Berlin, Bernard Cazeneuve a semnat, la Calais, cu ministrul britanic de Interne Theresa May, un acord care prevede ca Londra să aloce zece milioane de euro, pe o perioadă de doi, în vederea îmbunătăţirii situaţiei umanitare la Calais. Acordul vizează, de asemenea, consolidarea măsurilor de securitatea în zona incintei Eurotunnel şi crearea pe teritoriul francez a unui Centru de Comandament şi Control din care să facă parte agenţi francezi şi britanici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici