Berlusconi: Autorităţile italiene nu discriminează românii

Premierul italian Silvio Berlusconi a declarat, joi, la finalul întâlnirii cu preşedintele Traian Băsescu, că autorităţile italiene nu acţionează discriminatoriu, dar că existenţa unui număr mare de infractori străini în această ţară a determinat o anumită rigoare faţă de străinii neidentificaţi.

14 afișări
Imaginea articolului Berlusconi: Autorităţile italiene nu discriminează românii

Berlusconi după întâlnirea cu Băsescu: Autorităţile italiene nu discriminează românii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Berlusconi a precizat că a avut o întâlnire "foarte călduroasă şi interesantă" cu preşedintele Băsescu, în care au fost aprofundate temele unei colaborări care există deja între cele două ţări.

Silvio Berlusconi a menţionat că i-a amintit şefului statului român că el şi italienii au fost un avocat "important şi decisiv" în procesul de aderare a României la UE.

"Şi i-am spus domnului preşedinte că suntem bucuroşi că avem aici o comunitate românească numeroasă", a adăugat premierul italian.

El a arătat că aproape un milion de români sunt pe cale de a se integra pe deplin în societatea italiană şi contribuie la economia acestei ţări.

De asemenea, aproximativ 25.000 de firme italiene sunt deschise în România, oferind locuri de muncă pentru aproape 800.000 de persoane.

"Sunt cât se poate de departe de realitate opiniile conform cărora există o atitudine negativă a Guvernului italian faţă de români", a adăugat Silvio Berlusconi.

Premierul italian a precizat, însă, că a fost într-adevăr "o acţiune de opoziţie" din partea autorităţilor din această ţară faţă de cetăţenii străini care ocupă închisorile din Italia în proporţie de 40%.

"Această situaţie ne-a determinat să avem o anumită rigoare faţă de cetăţenii străini neindentificaţi.

În această acţiune normală de apărare a cetăţenilor noştri a trebuit să avem o acţiune de identificare a celor din taberele din nomazi", a mai spus Berlusconi.

În ceea ce îi priveşte pe minorii din aceste tabere, el a spus că măsurile faţă de aceştia vizează garantarea accesului lor la şcoală.

Berlusconi a subliniat că, în concluzie, nu este vorba despre nicio discriminare, că se desfăşoară o activitate continuă de colaborare între cele două ţări, precum şi în mod special între forţele de ordine din România şi Italia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici