Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii din Congres"

  • Casa Albă susţine că republicanii din Camera Reprezentanţilor sunt responsabili să evite o închidere a guvernului până pe 1 octombrie.
  • Senatul a ajuns la un acord bipartizan pentru a menţine guvernul deschis până pe 17 noiembrie, cu fonduri pentru Ucraina şi dezastrele interne, dar nu este sigur dacă va fi adoptat şi de Camera Reprezentanţilor.
  • Casa Albă se pregăteşte pentru un posibil blocaj şi stabileşte care personal va fi concediat sau nu. Biden va rămâne la Washington în acest weekend.
2119 afișări
Imaginea articolului Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii din Congres"

Mediafax Foto

Când preşedintele Joe Biden s-a alăturat marţi unui protest al muncitorilor auto din Michigan, momentul istoric a oferit o previzualizare a alegerilor de anul viitor şi a subliniat angajamentul de lungă durată al preşedintelui pentru o economie centrată pe muncitori.

Dar vine o problemă gravă ce i-ar putea afecta şansele de realegere - blocajul guvernamental ce ar putea băga SUA în incapacitate de plată după ce ambele camere ale Congresului (Senatul controlat de democraţi, Camera Reprezentanţilor controlată de republicani) nu au ajuns la un acord comun privind organizarea bugetului pe anul următor.

Au mai rămas 4 zile - 1 octombrie este data limită. 

Casa Albă continuă să susţină că este în întregime responsabilitatea republicanilor din Camera Reprezentanţilor să evite un blocaj guvernamental:

„Mingea este în curtea lor”, a declarat un oficial al Casei Albe pentru CNN miercuri, la doar trei zile distanţă de termenul limită de finanţare de la sfârşitul lunii.

Apropiaţii Casei Albe au monitorizat îndeaproape mişcările de pe Capitol Hill şi au fost în contact strâns cu liderii Congresului în ultimele zile, cu finanţarea guvernului care urmează să expire pe 1 octombrie.

Casa Albă i-a îndemnat pe republicani să susţină proiectul de lege bipartizan al Senatului pentru a evita un blocaj. 

Întrebat dacă un blocaj era inevitabil, preşedintele Joe Biden le-a spus reporterilor miercuri după-amiază: „Nu cred că ceva este inevitabil în politică”.

Cu patru zile până la expirarea finanţării, liderii Senatului au ajuns marţi la un acord care ar menţine guvernul deschis până pe 17 noiembrie, cu 6,2 miliarde de dolari pentru Ucraina şi 6 miliarde de dolari pentru dezastrele interne, a relatat CNN.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici