Biden este "profund îngrijorat" de armele nucleare ale Coreei de Nord. Discuţii cu Japonia şi Coreea de Sud la Madrid

Preşedintele american Joe Biden se declară "profund îngrijorat" de faptul că regimul de la Phenian ar putea testa o armă nucleară.

1282 afișări
Imaginea articolului Biden este "profund îngrijorat" de armele nucleare ale Coreei de Nord. Discuţii cu Japonia şi Coreea de Sud la Madrid

Biden a discutat miercuri despre ameninţările din partea Coreei de Nord cu aliaţii asiatici ai Washingtonului, Japonia şi Coreea de Sud, în marja summitului NATO din Spania.

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat că un test de rachetă nucleară din partea Coreei de Nord ar trebui să fie întâmpinat cu o reacţie coordonată din partea celor trei ţări prezente la reuniune, relatează AP.

"Sper că răspunsul poate fi luat la nivel trilateral", a spus el.

Au existat temeri că Phenianul ar putea testa o rachetă în timp ce Biden a vizitat Coreea de Sud şi Japonia luna trecută. Aceasta a sfârşit prin a lansa trei rachete balistice la scurt timp după ce Biden a plecat spre casă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici