Biden salută,în Sharm el-Sheikh, abordarea Egiptului faţă de Rusia şi rolul de mediator în Fâşia Gaza

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a salutat vineri, în staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, abordarea Egiptului faţă de invazia militară rusă în Ucraina şi rolul de mediator în conflictul dintre Israel şi facţiunile palestiniene din Fâşia Gaza.

422 afișări
Imaginea articolului Biden salută,în Sharm el-Sheikh, abordarea Egiptului faţă de Rusia şi rolul de mediator în Fâşia Gaza

Joseph Biden s-a întâlnit vineri cu preşedintele Egiptului, Abdel Fattah Al-Sisi, cu ocazia Conferinţei părţilor pe tema schimbărilor climatice (COP27), organizată de Naţiunile Unite în staţiunea Sharm el-Sheikh.

"În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Egiptul a avut o poziţie vocală în cadrul Naţiunilor Unite, ceea ce este foarte apreciat", a declarat Biden, potrivit agenţiei Reuters. De asemenea, liderul de la Casa Albă a salutat rolul de mediator al Egiptului în conflictul dintre Israel şi grupurile militante palestiniene din Fâşia Gaza.

Întrebat, la finalul întrevederii, dacă a abordat cu preşedintele Abdel Fatah Al-Sisi cazul activistului egipteano-britanic Alaa Abdel Fattah, aflat în greva foamei într-o închisoare din Egipt, Biden a răspuns, conform cotidianului The Washington Post: "Am vorbit doar despre relaţiile dintre Statele Unite şi Egipt".

Casa Albă a anunţat că preşedintele Biden şi omologul său egiptean "au evidenţiat menţinerea angajamentului reciproc faţă de parteneriatul strategic multivalent SUA-Egipt". "Preşedintele Biden a exprimat solidaritatea Statelor Unite cu Egiptul în contextul provocărilor economice mondiale şi a celor în materie de securitate alimentară cauzate de războiul Rusiei în Ucraina (...) Preşedintele SUA a evocat importanţa respectării drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale. Cei doi lideri s-au consultat şi în privinţa provocărilor regionale de securitate, a oportunităţilor în sensul detensionării conflictelor, precum şi pe tema parteneriatului de apărare SUA-Egipt, vechi de câteva decenii", subliniază Preşedinţia SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici