Biden şi McCarthy: Discuţiile privind plafonul datoriilor din SUA sunt descrise ca fiind productive, dar nu există încă un acord

  • Preşedintele american Joe Biden şi principalul republican Kevin McCarthy au declarat că ultimele lor discuţii privind plafonul datoriei sunt productive, dar nu a fost încă încheiat niciun acord.
  • Biden susţine că nu va permite ca SUA să intre în recesiune
  • Secretarul american al Trezoreriei avertizează că SUA vor intra în incapacitate de plată de la 1 iunie 2023
230 afișări
Imaginea articolului Biden şi McCarthy: Discuţiile privind plafonul datoriilor din SUA sunt descrise ca fiind productive, dar nu există încă un acord

Facebook

Preşedintele american Joe Biden şi liderul republican Kevin McCarthy au calificat ultimele lor discuţii privind plafonul datoriei ca fiind productive, dar nu s-a ajuns încă la niciun acord.

Cei doi se vor întâlni la Casa Albă luni pentru a discuta despre ridicarea plafonului datoriei, care determină cât de mult poate împrumuta guvernul.

Republicanii cer reduceri bugetare de 4,5 trilioane de dolari ca o condiţie pentru a sprijini creşterea plafonului, transmite BBC.

Eşecul de a ridica plafonul până la 1 iunie ar putea duce la intrarea SUA în incapacitate de plată, ceea ce ar afecta economia globală, avertizase Secretarul Trezoreriei Janet Yellen. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici