Bilanţul atacului de la Harkov a ajuns la 14 morţi. Zelenski avertizează asupra mişcărilor ruseşti

Preşedintele Volodimir Zelenski avertizează că Rusia se pregăteşte să îşi intensifice ofensiva de-a lungul graniţei de nord a Ucrainei.

315 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atacului de la Harkov a ajuns la 14 morţi. Zelenski avertizează asupra mişcărilor ruseşti

Bilanţul atacului de la Harkov a ajuns la 14 morţi. Zelenski avertizează asupra mişcărilor ruseşti

Bilanţul victimelor a crescut la 14 morţi în urma atacului aerian cu bombă asupra unui mare magazin de materiale de construcţii din oraşul Harkov.

Bombardamentul de la Harkov de sâmbătă după-amiază s-a soldat şi cu 43 de răniţi şi 16 dispăruţi, a declarat iniţial guvernatorul Harkovului, Oleh Syniehubov, după atac, potrivit AP.

Într-o declaraţie video, Zelenski a spus că Rusia pregăteşte acţiuni ofensive la 90 de kilometri nord-vest de al doilea oraş ca mărime din Ucraina. El a spus că ruşii „adună un alt grup de trupe în apropierea graniţei noastre".

El nu a precizat unde sunt adunate trupele, dar oficialii ucraineni şi-au exprimat îngrijorarea puternică în legătură cu regiunea Sumy. Atât oraşul Harkov, cât şi Sumy, cu aproximativ 250.000 de locuitori, se află la aproximativ 25 de kilometri de graniţa cu Rusia.

În ultimele săptămâni, trupele Moscovei au capturat sate din zona Harkov, iar analiştii spun că este posibil ca acestea să încerce să ajungă în raza de acţiune a artileriei din oraş. Autorităţile ucrainene au evacuat peste 11.000 de persoane din regiune de la începutul ofensivei, la 10 mai.

Forţele ruseşti desfăşoară atacuri ofensive de-a lungul liniei frontului de 1.000 de kilometri, cu lupte crâncene în direcţia Chasiv Yar din regiunea Doneţk, unde „intensitatea ostilităţilor este destul de mare", potrivit unei declaraţii a Statului Major General al Ucrainei. „Forţele de apărare iau măsuri pentru a împiedica înaintarea inamicului", se arată în declaraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zelenski,
harkov,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici