Bilanţul cutremurului care a afectat China ar putea depăşi 80.000 de morţi

Bilanţul cutremurului care a devastat la 12 mai provincia Sichuan, situată în sud-vestul Chinei, ar putea depăşi 80.000 de morţi, a anunţat marţi vicepremierul chinez, Hui Liangyu, citat de agenţia China Nouă.

11 afișări
Imaginea articolului Bilanţul cutremurului care a afectat China ar putea depăşi 80.000 de morţi

Bilanţul cutremurului care a afectat China ar putea depăşi 80.000 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ultimul bilanţ al seismului, prezentat luni, anunţa moartea a 69.181 persoane şi dispariţia altor 18.498, a precizat Hui.

Cutremurul, cu o magnitudine de 8 grade, s-a soldat cu 374.171 răniţi, potrivit vicepremierului chinez.

Luni, numărul persoanelor dispărute a crescut vizibil cu peste 1.000, după ce muncitorii imigranţi reveniţi în regiune au început să semnaleze dispariţia apropiaţilor, a explicat presa chineză.

Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, va efectua duminică o vizită la locul în care a fost înregistrat seismul, pentru a evalua situaţia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Şeful diplomaţiei americane va fi cel mai înalt responsabil american care vizitează China după cutremur.

Seismul, care a devastat regiunea la 12 mai, a avut peste 12.600 de replici, dintre care cel puţin 25 cu magnitudine mai mare de 5 grade pe scara Richter şi cinci cu magnitudini între 6 şi 6,9, potrivit datelor emise săptămâna trecută de Administraţia chineză pentru Seisme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici