Bilanţul deceselor accidentului feroviar din Grecia a ajuns la 43

  • Bilanţul deceselor accidentului feroviar din Grecia a ajuns, miercuri seara, la 43.
  • De asemenea, 57 de persoane erau miercuri în spital, dintre care 6 la terapie intensivă.
997 afișări
Imaginea articolului Bilanţul deceselor accidentului feroviar din Grecia a ajuns la 43

Cel puţin 43 de persoane au murit în cel mai grav accident feroviar din istoria Greciei, notează Washington Post.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a numit coliziunea dintre trenul de pasageri şi un tren de marfă "un accident feroviar îngrozitor, fără precedent în ţara noastră" şi a promis o anchetă completă şi independentă.

El a declarat că se pare că accidentul a fost cauzat "în principal de o tragică eroare umană".

Trenul de la Atena la Salonic transporta 350 de pasageri, mulţi dintre ei studenţi care se întorceau de la petrecerile de Carnaval. Deşi calea ferată este dublă, ambele trenuri călătoreau în direcţii opuse pe aceeaşi linie în apropiere de Valea Tempe, o vale a râului la aproximativ 380 de kilometri nord de Atena.

Autorităţile l-au arestat pe şeful de gară în oraşul Larissa. Acestea nu au făcut public numele bărbatului şi nici motivul arestării, dar şeful de gară este responsabil de traficul feroviar pe acea porţiune de cale ferată.

Ministrul Transporturilor, Kostas Karamanlis, a demisionat, spunând că este "un semn elementar de respect pentru memoria oamenilor care au murit în mod atât de nedrept".

Karamanlis a declarat că a depus "toate eforturile" pentru a îmbunătăţi un sistem feroviar care se afla "într-o stare care nu se potriveşte secolului XXI".

Miercuri, salvatorii au apelat la macarale şi alte utilaje grele pentru a începe să mute bucăţi mari din tren, găsind mai multe cadavre şi rămăşiţe dezmembrate.

Medicul legist-şef din Larissa, Roubini Leondari, a declarat că până acum i-au fost aduse 43 de cadavre pentru examinare şi că va fi nevoie de teste ADN pentru identificarea lor.

Serviciul de pompieri din Grecia a declarat că 57 de persoane erau spitalizate miercuri târziu, dintre care 6 la terapie intensivă. Alte peste 15 persoane au fost externate după ce au primit tratamentul iniţial.

Peste 200 de persoane care nu au fost rănite sau au suferit răni minore au fost transportate cu autobuzul la Salonic, la 130 de kilometri spre nord. Poliţia le-a luat numele pe măsură ce au sosit, în încercarea de a da de urma celor care ar putea fi dispăruţi.

Opt angajaţi ai căilor ferate s-au numărat printre persoanele decedate în accident, inclusiv cei doi mecanici de locomotivă ai trenului de marfă şi cei doi mecanici de locomotivă ai trenului de pasageri, potrivit preşedintelui Sindicatului lucrătorilor feroviari din Grecia, Yannis Nitsas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici