Bilanţul revoltelor din Franţa: 457 de persoane arestate şi 441 de poliţişti răniţi

457 de persoane au fost arestate şi 441 de membri ai forţelor de securitate au fost răniţi joi în timpul protestelor organizate în Franţa împotriva reformei pensiilor preşedintelui francez Emmanuel Macron, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin.

188 afișări
Imaginea articolului Bilanţul revoltelor din Franţa: 457 de persoane arestate şi 441 de poliţişti răniţi

Bilanţul revoltelor din Franţa: 457 de persoane arestate şi 441 de poliţişti răniţi

Darmanin a spus, la CNews, că au fost 903 focuri aprinse pe străzile Parisului în timpul celei mai violente zile de proteste de la începutul acestora, în ianuarie.

"Au fost multe demonstraţii şi unele dintre ele au devenit violente, în special la Paris", a adăugat Darmanin, precizând că bilanţul a fost "dificil". Acesta a lăudat, în acelaşi timp, poliţia pentru că a protejat cele peste un milion de persoane care au mărşăluit în toată Franţa.

Poliţia avertizase că se aşteaptă ca grupuri anarhiste să se infiltreze în marşul de la Paris. Tineri care purtau cagule şi măşti au fost văzuţi cum spărgeau geamuri şi dădeau foc la gunoaie necolectate în ultimele etape ale demonstraţiei.

Darmanin a respins apelurile protestatarilor de a retrage reforma pensiilor care a trecut săptămâna trecută prin parlament în circumstanţe controversate.

"Nu cred că ar trebui să retragem această lege din cauza violenţelor", a spus el. "Ar trebui să acceptăm o dezbatere democratică, socială, dar nu o dezbatere violentă."

Joi, intrarea în primăria din Bordeaux a fost incendiată în timpul unor confruntări în centrul exportator de vinuri din sud-vestul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici