Biserica Catolică nu binecuvântează căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex

  • Vaticanul a emis un decret prin care exclude binecuvântarea căsătoriilor gay
  • Poziţia vine în ciuda progresulului pe care l-a făcut biserica în ultimii ani
  • Decretul a fost redactat în şapte limbi şi aprobat de Papa Francisc
738 afișări
Imaginea articolului Biserica Catolică nu binecuvântează căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex

Biserica Catolică nu binecuvântează căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex

Catolicii cu o mână dau, dar cu cealaltă iau. Deşi Papa Francisc a aprobat oferirea protecţiei civile în cazul uniunilor homosexuale, refuză să le ofere binecuvântarea şi în biserică.

Vaticanul a emis oficial decizia care i-a bucurat pe conservatori, dar a consternat clericii progresişti.

„Biserica nici măcar nu are puterea de a binecuvânta uniunile (n.r. dintre persoanele) de acelaşi sex pentru că nu este genul de lucruri care pot fi binecuvântat. Biserica binecuvântează oamenii şi îi întâmpină pe toţi, prin urmare nu aş spune că este un pas înapoi, este de fapt un pas înainte pentru că oferă claritate”, explică teologul Robert Ghal.

Chiar dacă Papa Francisc se opune cununiei bisericeşti dintre persoanele de acelaşi sex, în comentariile acestuia mereu a îndemnat creştinii să trateze comunitatea LGBT cu respect.

Dar decizia de a nu binecuvânta aceste căsătorii vine din viziunea Bisericii asupra sexualităţii, care susţine că scopul principal al relaţiilor conjugale este reproducerea, ceea ce o relaţie formată din două persoane de acelaşi sex nu poate să îndeplinească. 

„Documentul îl citează pe Papa Francisc spunând că Dumnezeu îi iubeşte pe toţi şi te acceptă aşa cum eşti. Dar el nu te lasă aşa cum eşti, iar acest document este despre binecuvântări şi arată faptul că nu putem, (n.r. de fapt) biserica nu poate binecuvânta aceste uniuni, deoarece biserica consideră căsătoria ca fiind sacră, iar aceste uniuni nu sunt comparabile cu căsătoria", mai explică Robert Ghal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici