Blocul Iulia Timoşenko reproşează Occidentului că se grăbeşte să îl felicite pe Ianukovici

Felicitările transmise de liderii occidentali câştigătorului alegerilor prezidenţiale din Ucraina, Viktor Ianukovici, sunt premature, a anunţat tabăra permierului Iulia Timoşenko, care refuză să îşi recunoască înfrângerea în această confruntare.

25 afișări
Imaginea articolului Blocul Iulia Timoşenko reproşează Occidentului că se grăbeşte să îl felicite pe Ianukovici

Viktor Ianukovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Occidentul se comportă în aceeaşi manieră în care s-a comportat în trecut (Vladimir) Putin", a declarat deputatul Andri Şkil, din cadrul Blocului Iulia Timoşenko, făcând aluzie la alegerile de la sfârşitul lui 2004.

Putin, care era pe atunci preşedintele Rusiei, s-a grăbit să îl felicite pe Ianukovici pentru victorie, deşi rezultatele finale ale scrutinului nu fuseseră anunţate. Alegerea sa a fost invalidată în final din cauza fraudelor masive, iar tabăra prooccidentală a ajuns la putere prin "revoluţia portocalie".

"Consider că este prematur. Pe de o parte, Ianukovici nu a fost învestit, iar pe de altă parte, rezultatele finale ale scrutinului nu au fost încă date publicităţii", a comentat Şkil.

Viktor Ianukovici a primit joi felicitări din partea liderilor american şi francez, Barack Obama şi Nicolas Sarkozy, şi a preşedintelui Uniunii Europene, Herman Van Rompuy.

Potrivit rezultatelor oficiale preliminare, el a câştigat votul de duminică cu 48,95 la sută din sufragii, cu 3,48 de puncte avans faţă de Iulia Timoşenko, care refuză să îşi recunoască înfrângerea, susţinătorii săi denunţând fraude masive.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici