Bogdan Aurescu, despre refugiaţii din Ucraina: perspectivele sunt ca aceste cifre să crească

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, susţine că numărul refugiaţilor ucraineni ar putea să crească în perioada următoare chiar dacă războiul se va încheia.

265 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu, despre refugiaţii din Ucraina: perspectivele sunt ca aceste cifre să crească

Bogdan Aurescu, despre refugiaţii din Ucraina: perspectivele sunt ca aceste cifre să crească

Ministrul de Externe al României a anunţat că, potrivit cifrelor de luni, peste 460.000 de refugiaţi au intrat în România de la începutul războiului din Ucraina.

Numărul va creşte chiar dacă luptele se vor încheia, a spus Bogdan Aurescu.

„Perspectivele sunt ca aceste cifre să crească - cel puţin asta ne transmite Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. Iar eu cred că şi atunci când luptele din Ucraina vor înceta, refugiaţii vor continua să vină din cauza deteriorării semnificative a condiţiilor de viaţă, ca urmare a agresiunii ruseşti. Aşa că nu aş spune că numerele scad. Din contră, cred că o să crească sau că există posibilitatea să crească”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

Statisticile arată că aproximativ 80.000 de ucraineni au rămas în România, iar o treime dintre aceştia sunt copii. Aceştia se pot înscrie la şcoli şi la universităţi şi primesc îngrijire medicală gratuită, asistenţă şi adăpost,

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici