Bombardamente ruseşti în apropierea oraşelor ucrainene Zaporojie şi Nikopol

Rusia a atacat periferia oraşului Zaporojie din sudul Ucrainei în cursul nopţii, a declarat vineri pe Telegram Oleksandr Starukh, şeful administraţiei militare regionale locale, conform CNN.

456 afișări
Imaginea articolului Bombardamente ruseşti în apropierea oraşelor ucrainene Zaporojie şi Nikopol

Bombardamente ruseşti în apropierea oraşelor ucrainene Zaporojie şi Nikopol

"Detaliile incidentului sunt în curs de investigare. Aveţi grijă de voi înşivă!", a scris el.

Regiunea Dnipropetrovsk, situată peste râu de centrala nucleară Zaporojie, ocupată de ruşi, a raportat, de asemenea, bombardamente.

"Peste noapte, au bombardat Marhanets şi Nikopol cu rachete 'Grad' şi artilerie grea. Cel puţin 70 de obuze ruseşti au căzut în oraşe şi sate", a scris vineri pe Telegram Valentyn Reznichenko, şeful administraţiei militare regionale din Dnipropetrovsk.
El a precizat că nu există victime, dar detaliile bombardamentelor sunt încă în curs de clarificare.

Atacurile vin după ce miercuri un tir de rachete ruseşti a vizat infrastructura critică a Ucrainei, provocând o pană de curent, a declarat anterior ministrul său al energiei la televiziunea naţională. Şeful organismului de supraveghere nucleară al Naţiunilor Unite a declarat joi că oferă sprijin la faţa locului pentru alte patru centrale nucleare din Ucraina, după ce întreruperile de curent le-au deconectat de la reţea.

Sky News raportează că mai multe persoane au fost ucise în timp ce Hersonul suferă cel mai puternic bombardament de când oraşul a fost eliberat. Patru persoane au fost ucise în faţa unei cafenele, iar o femeie a fost ucisă lângă casa ei din sudul oraşului, au declarat martori pentru reporterii Associated Press.

În total, autorităţile locale au declarat că şapte persoane au fost ucise şi 21 rănite în atac.

A fost cel mai intens atac asupra Hersonului de când oraşul a fost eliberat de forţele ucrainene, în urmă cu două săptămâni.

Pe de altă parte, sistemul de apărare antiaeriană a fost declanşat în oraşul Armiansk din Crimeea, a anunţat agenţia de ştiri TASS, citând un primar local.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
război,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici