Boris Johnson luptă pentru supravieţuire. Şi-a reorganizat echipa pentru a-şi salva administraţia

  • După scandalul din ultimele săptămâni, Boris Johnson caută diverse soluţii pentru a-i linişti pe conservatorii revoltaţi.
  • Marţi, 8 februarie, premierul a remanierat câţiva miniştri din administraţia sa.
907 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson luptă pentru supravieţuire. Şi-a reorganizat echipa pentru a-şi salva administraţia

Prim-ministrul britanic Boris Johnson, luptând pentru supravieţuirea sa politică, a remanierat marţi câţiva miniştri din administraţia sa, într-un efort de a-şi linişte parlamentarii supăraţi după o serie de scandaluri.

Johnson intenţionează să aducă schimbări majore în mandatul său de premier, dat fiind faptul că se află într-un moment critic, criza fiind alimentată de consecinţele mai multor petreceri ce au avut loc în biroul şi la reşedinţa lui din Downing Street, în timpul restricţiilor stricte de izolare din cauza COVID-19.

După ce a numit noi angajaţi, Johnson şi-a îndreptat atenţia către echipa de parlamentari care impun disciplină în Partidul Conservator, asigurându-se astfel că parlamentarii susţin politica guvernamentală.

Mark Spencer a fost înlocuit cu Chris Heaton-Harris, un aliat apropiat al lui Johnson şi un fost membru cheie al unei organizaţii parlamentare paralele care îl sfătuia pe prim-ministru pe fondul problemelor sale recente.

Spencer devine liderul Camerei Inferioare a Parlamentului, preluând locul lui Jacob Rees-Mogg, care a fost numit ministru pentru Oportunităţile Brexit şi Eficienţa Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al lui Johnson a declarat că prim-ministrul şi-a îndemnat cabinetul să îşi continue sarcina de a pune în aplicare politici pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor.

„Premierul a deschis şedinţa expunând schimbările care au fost aduse în ultima săptămână şi necesitatea de a îndeplini în continuare priorităţile oamenilor”, a spus purtătorul de cuvânt, citat de Reuters.

Johnson le-a promis parlamentarilor săi săptămâna trecută că va schimba operaţiunile în biroul său, mai ales după ce patru dintre cei mai apropiaţi asistenţi ai săi şi-au dat demisia joi.

Andrew Griffith a fost numit şef al Departamentului de Politică al lui Johnson, iar Stephen Barclay a devenit noul şef de cabinet al prim-ministrului. Începând de weekend-ul trecut, Guto Harri a devenit noul Director de Comunicaţii.

Mai mulţi parlamentari conservatori, precum şi liderii celor trei principale partide de opoziţie i-au cerut lui Johnson demisia. Opoziţia îl acuză de minciună şi de inducere în eroare a parlamentului, acuzaţii pe liderul le-a respins.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici