BP susţine că recuperează aproximativ 10.000 de barili de petrol pe zi

Directorul general al BP a anunţat duminică dimineaţa că aproximativ 10.000 de barili de petrol sunt recuperaţi zilnic graţie dispozitivului instalat pentru captarea petrolului care se scurge în Golful Mexic, respectiv "o mare majoritate"

14 afișări
Imaginea articolului BP susţine că recuperează aproximativ 10.000 de barili de petrol pe zi

BP susţine că recuperează aproximativ 10.000 de barili de petrol pe zi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În timp ce vorbim, dispozitivul produce aproximativ 10.000 de barili (1.600.000 de litri) de petrol pe zi", a declarat Tony Hayward pentru BBC1, precizând că este vorba "probabil de marea majoritate" a petrolului care s-a scurs din puţ.

Comandantul pazei de coastă americane, amiralul Thad Allen, declarase sâmbătă că au fost recuperaţi aproximativ 950.000 de litri de petrol, vineri, graţie "pâlniei" instalate peste locul scurgerii, la aproximativ 1,5 kilometri de suprafaţă.

Echipamentul instalat joi are patru supape care ar trebui să contribuie la evitarea formării de cristale în interiorul dispozitivului, aşa cum s-a întâmplat în cazul primei tentative de limitare a scurgerii. Aceste supape, prin care se scurge în continuare petrol, trebuie închise progresiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici