Brazilia: Peste 3.000 de persoane evacuate din cauza inundaţiilor

Peste 3.000 de persoane au fost evacuate sâmbătă în statul Rio de Janeiro din Brazilia, după inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploile torenţiale care durează de mai multe zile.

19 afișări
Imaginea articolului Brazilia: Peste 3.000 de persoane evacuate din cauza inundaţiilor

Brazilia: Peste 3.000 de persoane evacuate din cauza inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Una dintre municipalităţile cele mai afectate este Itaborai, situată la circa 30 de kilometri nord-est de oraşul Rio, unde 1.000 de locuitori au fost evacuaţi şi peste 280 de clădiri au fost avariate sau distruse total, potrivit forţelor de apărare civilă.

În nord-est, localitatea Cardoso Mareira a fost declarată zonă calamitată, în timp ce alte oraşe sunt în situaţii similare, meteorologii prognozând noi ploi abundente pentru duminică.

Îngrijorările vizează în special râul Paraiba do Sul, care a crescut cu peste cinci metri, potrivit site-ul de ştiri G1, de la începutul ploilor, joi, şi a inundat câteva comunităţi situate în apropierea sa.

În statul vecin Sao Paulo, oraşul Tambau a fost plasat în alertă ridicată din cauza riscului ruperii unui baraj care alimentează oraşul cu apă. Apele care au depăşit structurile barajului au distrus deja un pod din apropiere.

Această vară este sezonul cu cele mai abundente ploi din Brazilia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici