Decizia Agenţiei Europeane a Medicamentului în cazul vaccinului AstraZeneca: "Este un vaccin sigur şi eficace"

  • Agenţia Europeană a Medicamentului a avut o şedinţă extraordinară în care a discutat situaţia vaccinului Oxford/ AstraZeneca.
  • Vaccinul a fost suspendat în mai multe ţări din UE după ce au fost semnalate potenţiale cazuri de cheaguri de sânge în urma vaccinării.
  • Experţii EMA au concluzionat că vaccinul AstraZeneca nu este asociat cu riscurile de coagulare a sângelui.
  • Constatarea Agenţiei Europeane a Medicamentului ar putea deschide calea pentru ţările europene care au suspendat utilizarea vaccinului în ultima săptămână pentru a relua administrarea acestora.
3524 afișări
Imaginea articolului Decizia Agenţiei Europeane a Medicamentului în cazul vaccinului AstraZeneca: "Este un vaccin sigur şi eficace"

BREAKING NEWS. Decizia Agenţiei Europeane pentru medicamente în cazul AstraZeneca: "Este un vaccin sigur şi eficace"

Directoarea EMA, Emer Cooke, a afirmat că vaccinul AstraZeneca nu este asociat cu riscurile de coagulare a sângelui.

Evenimetele tromboembolitice sunt mai rare decât în mod general în rândul populaţiei.

Comitetul a recomandat mai multă atenţie la efectele adverse.

Reprezentanţii Agenţiei Europene a Medicamentului consideră că beneficiile vaccinului sunt mult mai mari decât riscurile şi spun că nu au găsit probleme la niciun lot de vaccin.

7 milioane de oameni au fost vaccinaţi cu AstraZeneca în UE şi 11 milioane în Marea Britanie.

Mai multe ţări europene printre care Germania, Franţa, Italia şi Spania au anunţat anterior că suspendă, ca măsură de precauţie, folosirea vaccinului împotriva COVID-19 al companiei AstraZeneca, din cauza unor posibilele efecte adverse. 

LIVE UPDATE Declaraţii ale experţilor Agenţiei Europeane pentru medicamente

Emer Cooke, director EMA: Comitetul de experţi a ajuns la o concluzie ştiinţifică. Este un vaccin sigur şi eficace

Cu toate acestea, Cooke a spus că, pe baza dovezilor disponibile, „încă nu putem exclude cu siguranţă o legătură între aceste cazuri [cheaguri de sânge] şi vaccin”.

Cooke a spus că EMA caută să facă studii observaţionale pentru a investiga în continuare. Şi solicită ca persoanele care suferă de efecte secundare să le raporteze. Dar ea reiterează poziţia EMA conform căreia „acest vaccin este o opţiune sigură şi eficientă pentru a proteja cetăţenii împotriva Covid-19” şi că vaccinul AstraZeneca a demonstrat cel puţin 60% eficacitate în prevenirea COVID-19.

Dr. Sabine Strauss, preşedintele comitetului pentru siguranţa vaccinului EMA, a reiterat afirmaţiile dr Cooke cu privire la beneficiile vaccinului şi a spus că nu s-a găsit "vreo dovadă a unei probleme de calitate”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici