Bruxellesul va susţine Belgradul în aplicarea "reformelor dureroase"

Şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, a asigurat, luni, că Bruxelles-ul este "hotărât" să-l ajute pe premierul Aleksandar Vucici să aplice ambiţiosul program de redresare economică a Serbiei, în vederea intensificării procesului de apropiere de UE.

83 afișări
Imaginea articolului Bruxellesul va susţine Belgradul în aplicarea "reformelor dureroase"

Catherine Ashton (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"UE este hotărâtă să ajute şi să susţină Serbia în eforturile vizând construirea unei economii puternice", a declarat Catherine Ashton, la finalul întrevederii cu Aleksandar Vucici, la o zi după învestirea de către Parlamentul de la Belgrad.

La rândul său, premierul Vucici a cerut Bruxellesului să susţină noul Guvern format în urma alegerilor legislative anticipate din martie în dorinţa privind aplicarea unor "reforme curajoase".

"Am cerut susţinerea UE pentru dificilele reforme economice şi măsurile curajoase pe care le vom pune în aplicare", a declarat premierul Vucici.

El a precizat că Belgradul se aşteaptă să încheie, "cel mai târziu în iulie", un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Serbia speră să obţină un nou împrumut de la FMI, după ce precedentul, în valoare de un miliard de euro, a fost îngheţat în februarie 2012 după ce Guvernul aflat în funcţie în acel moment nu a îndeplinit condiţiile impuse de instituţia internaţională.

Premierul Aleksandar Vucici, în vârstă de 44 de ani, a afirmat că Guvernul său şi-a fixat drept obiectiv finalizarea negocierilor de aderare la UE până la încheierea mandatului, peste patru ani, şi integrarea Serbiei în UE în 2020.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici