Budapesta denunţă ajutorul oferit de ţările din Balcani refugiaţilor să ajungă în Ungaria

Guvernul ungar a denunţat vineri printr-un purtător de cuvânt ca "total inacceptabil" faptul că autorităţile din ţările aflate de-a lungul aşa-numitului "coridor din Balcani" îi ajută pe imigranţi să ajungă la frontiera Ungariei, totodată frontieră Schengen, relatează MTI.

298 afișări
Imaginea articolului Budapesta denunţă ajutorul oferit de ţările din Balcani refugiaţilor să ajungă în Ungaria

Budapesta denunţă ajutorul oferit de ţările din Balcani refugiaţilor să ajungă în Ungaria (Foto: Shutterstock)

Zoltan Kovacs a declarat vineri pentru postul public M1 că Ungaria este singurul stat de pe acest "coridor" care îşi face treaba "corect" în privinţa imigranţilor.

El a denunţat faptul că aceşti refugiaţi devin tot mai agresivi şi cer ca autorităţile să-i transporte pentru a-şi continua călătoria.

Ungaria este necesar să se protejeze atât ca stat, cât şi ca membră a Uniunii Europene (UE), iar în acest scop este necesar să creeze un "mediu controlat", a subliniat Kovacs.

Refugiaţii sosesc la frontiera Ungariei din Grecia, prin ţări ca Macedonia, în care vieţile lor nu sunt în pericol, a apreciat el.

Ei au alternativa să traverseze frontiera ilegal sau libertatea să se predea autorităţilor ungureşti şi ale altor state membre UE pentru a formula cereri de azil, a subliniat purtătorul de cuvânt.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici